Cod cu legume

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB

 

 

Ingrediente pt. 4 porții
• 800 g cartofi roșii • 2 ardei grași roșii • 1 ceapă • 2 linguri ulei de măsline • sare, piper • 500 ml supă de legume
• 1 lămâie • 1 foaie dafin • 1 linguriță boabe piper • 4 fileuri cod (a 250 g) • 1/2 legătură mărar • 3 linguri smântână

Se decojesc, se spală și se taie cuburi 800 g cartofi roșii. Se taie bucăți 2 ardei grași roșii. Se taie felii 1 ceapă.
Se încing 2 linguri ulei de măsline și se prăjesc cartofii și ardeiul gras; se adaugă sare și piper. Se toarnă 500 ml supă de legume și se lasă să fiarbă 15 min.
Se rade coaja de la 1 lămâie și pulpa se taie felii. Într-o oală înaltă se dau în fiert 2 l apă, 1 foaie de dafin, 1 linguriță boabe de piper, 1 linguriță sare și feliile de lămâie. Se așază peștele și se lasă să fiarbă înăbușit la foc moale cca 10 min.
Se toacă 1/2 legătură mărar. La legume se adaugă coaja de lămâie, mărarul tocat și 3 linguri smântână, sare și piper.
Peștele se scoate din zeamă și se așază pe patul de legume. Se presară pătrunjel.

Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*