Clătite de hrișcă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Aluat:
• 400 ml chefir • 2 linguri ulei • 1 cană făină de hrișcă
• 2 ouă • ¼ linguriță scorțișoară • 1 praf de sare
• ulei pentru tigaie
Umplutură:
• 250 g urdă • 4 linguri frișcă • 2 plicuri zahăr vanilinat
• 200 g căpșuni

Se amestecă într-un castron chefirul cu ulei și făină. Se lasă să se odihnească cel puțin o oră, de preferință peste noapte. Apoi se adaugă ouăle, scor­ți­șoara și sarea; se bate cu telul, astfel încât să rezulte un aluat omogen.
Se încinge o tigaie de teflon și se aplică puțin ulei. Se coc pe rând clătitele, rumenindu-se pe ambele fețe.
Se bate spumă frișca, împreună cu urda dulce și zahărul vanilinat. Se întinde pe fiecare clătită un strat de cremă, iar deasupra se pune unul de căpșuni tăiate felii. Se rulează clătitele, se taie felii și se servesc.
Preparare: 90 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*