Clătite cu cremă picantă de brânză de vaci și verdeață

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
Pentru clătite
• 400 ml lapte
• 3 ouă
• sare • 1 linguriță ulei
•150-170 g făină
• 200 g șuncă feliată
Pentru umplutură
• 1 legătură ceapă verde
• 500 g brânză de vaci
• 250 ml smântână
• 1 cățel de usturoi
• piper, sare
• 2 fire pătrunjel
• 2 fire busuioc

Se prepară aluatul de clătite: cu telul, se bat ouăle cu lapte, sare și ulei; se în­globează treptat făina, obținând un aluat omo­gen, fluid. Se lasă să se odihnească la temperatura ca­­me­­rei cca 20 minute.
Se taie șunca fâșii late. Se curăță și se toacă 1 legătură de pătrunjel. Se amestecă brânza de vaci cu smân­tână, usturoiul pisat, sare  și piper. Se toacă și restul de pătrunjel și se rup frunzulițele de bu­suioc.
Într-o tigaie de teflon, se încinge puțin ulei și se coc pe rând 8 clătite (câte 2-3 minute pe fiecare parte). Se păstrează la cald, până ce sunt gata toate. Se umplu cu crema de brânză și se așază deasupra fâșii de șuncă; se pliază și se ornează cu verdeață proaspătă.  Se servesc imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*