Clătite cu ciuperci aromate

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București propune o variantă de clătite savuroase pentru cină. Pe placul întregii familii!

Ingrediente pt. 4 porții
• 380 g făină • 500 ml lapte
• 6 ouă • 1 lingură de unt 
• 5 linguri de ulei • ½ legătură de pătrunjel • 1 legătură de ierburi aromatice
• 500 g bureţi galbeni 
• 2 cepe • 100 g bacon 
• 10 linguri de smântână
•150 g roşii cherry • 100 g ruccola 
• sare, piper
1 Se amestecă făina cu 
laptele şi sarea. Se adaugă ouăle. Aluatul se lasă să crească o jumătate de oră.
2 Ierburile aromatice se spală 
şi se taie mărunt. Se spală 
ruccola şi se taie doar de 1-2 ori. Se spală roşiile şi se taie 
în două. Se curăţă ceapa, 
se taie cubuleţe, iar baconul 
se taie în cubuleţe de aceeaşi mărime. Se curăţă ciupercile 
şi se şterg de apă. Ciupercile nu trebuie să fie lăsate mult 
în apă, pentru că absorb foarte repede lichidul şi îşi pierd 
gustul.
3 Se încorporează ierburile aromatice în aluatul preparat, se coc pe rând clătitele și se păstrează la cald.
4 Se călesc într-o tigaie mare, cu marginea înaltă, cubuleţele de bacon şi de ceapă, până când devin uşor transparente. Se pun ciupercile şterse de apă, prăjindu-se rapid la foc mare, apoi se adaugă smântâna. Se potrivesc de gust cu 
piper. Dacă tigaia e suficient 
de mare, se poate lucra în continuare în ea.
5 Clătitele se taie în fâşii late de 2 cm şi se amestecă cu 
sosul de ciuperci şi smântână. 
Se amestecă uşor, apoi se adau­gă jumătăţile de roşii 
cherry. Aces­tea ar trebui încăl­zite doar uşor. Înainte de a servi  preparatul, se amestecă şi ruccola, tăiată în bucăţi mari.
Se aşază amestecul pe farfurii încălzite în prealabil.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*