Clătite cu ciocolată

Credit foto: Oxana-Afanasyeva/Fotolia.com
Credit foto: Oxana-Afanasyeva/Fotolia.com
Credit foto: Oxana-Afanasyeva/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 250 g făină
• 6 linguri cacao
• 1 plic zahăr vanilat
• 4 linguri zahăr pudră
• 1 praf de sare • 3 ouă
• 50 cl lapte
• 3 linguri unt topit sau ulei de sâmburi de struguri
• ulei pentru prăjit

Se bat ouăle și se înglobează un pahat cu lapte. Într-un castron se așază făina, praful de cacao, zahărul pudră, zahărul vanilat și sarea; se adaugă ouăle bătute, apoi se înglobează restul de lapte, bătând ușor cu telul. În final se încorporează untul topit; se păstrează 2 ore la frigider.
Se scoate compoziția din frigider; dacă este prea groasă, se adaugă puțină apă – consistența trebuie să fie asemănătoare cu o smântână lichidă.
Se încinge o tigaie de teflon, se unge cu unt topit și se coc pe rând clătitele. Se rulează apoi fiecare și se taie felii, care se înfig pe țepușe pentru frigărui. Se servesc la o cafea cu lapte.
Preparare: 20 min. La foc: 30 min. La frigider: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*