Ciuperci la tigaie

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București preparâ ciupercile prăjite în tigaie și aromatizate cu o vinegretă speciaă

www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
Pentru vinegretă
• 1 ardei gras • 1 roşie • 3 cepe verzi
• 1 cățel de usturoi • 4 linguri de ulei de măsline
• 2 linguri de supă clară
• 2 linguri de oţet de vin roşu
• sare, piper, boia
Pentru ciuperci
• 200 g champignons
• 200 g pleurotus
• 200 g gălbiori  • 2 linguri de ulei
• 2 linguri de pătrunjel tocat

1 Se prepară sosul: se spală ardeiul şi roşia, se curăţă de seminţe şi se taie cubu­leţe. Se curăţă ceapa şi se taie rondele. Se încinge uleiul,
se înăbuşă legumele şi se condimentează. Se stinge cu supa şi oţetul, se lasă  să se răcească.
2 Se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi. Se încinge uleiul în tigaie şi se prăjesc  ciupercile. Se condimen­tează cu sare şi piper, apoi
se adaugă pătrunjelul tocat. Ciupercile se servesc îm­pre­ună cu sosul preparat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*