Ciuperci la tigaie cu vingretă de legume

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București prepară un delicios cocteil de ciuperci

www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 ardei gras  • 1 roșie mare  • 3 cepe verzi • 1 cățel de usturoi tocat • 6 linguri ulei de măsline
• 2 linguri supă clară • 2 linguri oțet de vin roșu • sare, piper, boia iute • 200 g ciuperci Champignon
• 200 g ciuperci Pleurotus • 200 g gălbiori • 2 linguri pătrunjel tocat

1Se curăţă ardeiul gras și roșia și se taie cuburi. Ceapa se taie rondele. Se încing 4 linguri ulei și se călesc legumele; se condi­men­tează. Se stinge cu supă și oțet și se lasă să se răcească.
2Se curăță ciupercile și se taie bucăți; se călesc în restul de ulei, încins în prealabil. Se sărea­ză, se piperează și se adaugă pătrunjel tocat. Se servesc alături de vinegreta de legume.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*