Ciuperci fripte cu baghetă umplută

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Ciuperci fripte:
• 2 linguri ulei de măsline extravirgin
• 2 căței de usturoi pisați • 2 lingurițe cimbru tocat
• 2 lingurițe ace de rozmarin tocate • sare, piper
• 500 g ciuperci soiul Champignon Portobello
• sucul de la 1 lămâie
Baghete umplute:
• 4 minibaghete (100 g fiecare)
• 125 g unt moale • piper, sare
• 1 linguriță ulei de măsline
• 3 linguri verdeață tocată (pătrunjel, ceapă verde, oregano, busuioc)
•  ½ linguriță usturoi pisat

Se prepară ciupercile: se în­­globează usturoiul și verde­țu­rile în ulei, bătând cu telul. Se să­rează și se piperează. Se frea­că ciupercile cu un prosop umed și se ung cu ulei pe toate părțile. Se așază pe grătarul nu prea încins și se frig de jur-împrejur cca 8 min., timp în care se întorc și se ung cu ulei.  Se transferă pe o farfurie și se stropesc cu suc de lămâie.
Se prepară baghetele: se crestează în două, pe lung, fără a separa jumătățile. Se amestecă untul cu piper, ulei și sare;  se înglobează verdeața și usturoiul pisat; se așază pe folie transparentă și se modelează în formă de rulou. Se lasă să se întărească în frigider.
Untul aromat se taie felii sub­țiri, care se așază în baghetă. Se asamblează, se înfășoară în folie de aluminiu și se așază pe marginea grătarului. Baghetele coapte se servesc cu ciuperci fripte.
Preparare:  100 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*