Ciorbă de varză acră

Credit foto: 54613/2012/shutterstock.com
Credit foto: 54613/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 150 g ceapă • 1 lingură ulei
• 1 linguriță boia • 1 l supă de legume
• 300 g varză murată • 1 linguriță chimen măcinat
• 2 foi de dafin • 8 boabe de enibahar
• 250 g cartofi albi • sare
• 1 ardei gras galben • 1 ardei gras roșu
• 1 legătură ceapă verde

1 Se toacă ceapa și se călește în ulei; se adaugă boia și supă de legume. Se dă în clocot.
2 Se adaugă 200 g varză murată tocată, apoi chimen, foi de dafin și boabe de enibahar. Se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 20 min.
3 Se decojesc cartofii se spală și se taie cubulețe. Se fierb timp de cca 10 min. în apă cu sare, într-o oală separată. Se curăță ardeii grași și se taie fâșii.
Se scurg cartofii și se adaugă în ciorbă, cu restul de varză murată tocată și cu fâșii de ardei. Se mai lasă să fiarbă la foc slab cca 5-8 min.
4 Ciorba se repartizează în boluri sau în farfurii. Se taie ceapa verde rondele și se ornează cu ea porțiile.

V Preparare: 25 min.
Fierbere: 25 min.
a simplu
o Per porție: 170 calorii
prietenă cu sTil

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*