Ciorbă de urzici

Credit foto: fahrwasser/Fotolia.com
Credit foto: fahrwasser/Fotolia.com
Credit foto: fahrwasser/Fotolia.com

4 porții / Preparare: 25 min.
•1/2 kg urzici • 1 gălbenuș
• oțet • 5 căței de usturoi
• 4 linguri ulei • sare
• leuștean • 200 ml lapte

Urzicile se spală în 3 ape, apoi se lasă să se scurgă. Se încinge uleiul într-o oală și se călesc urzicile până scad; se adaugă 1,5 l apă și se lasă să fiarbă. Se adaugă sare și oțet și se lasă să clocotească încă 1 minut.
Se stinge focul și se adaugă usturoiul pisat. Se bate gălbenușul  cu lapte rece și se adaugă treptat în ciorbă. Se presară leuștean tocat mărunt. Se servește ciorba ca atare sau cu adaos de smântână și ceapă verde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*