Ciorbă de potroace

Credit foto: Wiktory/2012/shutterstock.com
Credit foto: Wiktory/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 10 porții
• 750 g măruntaie de pasăre (inimi, pipote)
• 750 g tacâmuri de pasăre (aripi, gâturi, gheare)
• 3 l apă • 1 l suc de roșii • 4 l zeamă de varză • 2 linguri ulei
• 1 fir praz • 3 morcovi • 2 rădăcini de pătrunjel
• 1 rădăcină mică de ţelină • 200 g orez
• 1 legătură pătrunjel • 1 legătură leuştean

Se pun la fiert într-o oală cu multă apă și puţină sare măruntaiele și tacâmurile de pasăre, spălate în prealabil și tăiate în bucăţi potrivite. Se fierb la foc mic, luând din când în când spuma care se formează la suprafață. Între timp se curăţă zarzavaturile (prazul, morcovii, rădăcinile de pătrunjel și rădăcina de țelină); se taie cubuleţe, iar prazul se taie rondele.
Se încinge uleiul într-o cratiţă; se călesc zarzavaturile şi prazul, apoi se adaugă în oala cu carne. După 15 min. de fierbere, se adaugă și orezul fiert şi spălat. Separat, se fierbe zeama de varză. Se adaugă în oala mare, la 5 minute după orez, urmată imediat de sucul de roșii. Se lasă să mai dea toate câteva clocote, apoi se stinge focul și se adaugă pătrunjel şi leuștean proaspăt tocate. Se poate servi ciorba simplă sau cu garnitură de smântână, în dimineața care urmează unui chef copios.
Preparare: 60 min.
Fierbere: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*