Ciorbă de potroace

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

5 porții / Preparare: 3 ore
• 2 aripi de curcan • 1 gât de curcan
• 1 carcasă de curcan • inimă de curcan • pipotă de curcan
• 150 g rădăcinoase • 1 ceapă • sare, piper
• 30 g unt • 30 g făină • 100 g bu­chețele de conopidă și broccoli
• 50 bețișoare de gulie • 50 g dovlecei curățați • 500 ml borș
Găluște: • 25 g unt • 100 g ficăței de pui • sare, piper • nucșoară
• 1 ou • pesmet • pătrunjel tocat

Într-o oală mare se pun la fiert, într-o cantitate mare de apă cu sare, aripile de curcan, gâtul, carcasa și mărunta­iele; se adaugă jumătate din cantitatea de legume curățate, ceapa curățată și boabe de piper. Se fierb până ce se înmoaie și se strecoară supa.
Se scoate carnea și se dezosează. Se scot și legumele și se taie bucăți; se prăjesc în unt topit și se pudrează cu făină; se prăjesc. Se stinge cu 200 ml apă rece și se amestecă. Se adaugă supa și restul de legume; se mai fierb până ce se înmoaie legumele. În supă se adaugă borșul și se mai dă în clocot.  La final se adaugă carnea.
Se prepară găluștele: se trec ficățeii prin mașina de tocat. Se amestecă împreună cu unt, sare, piper, nucșoară și ou. Se adaugă pesmet cât cuprinde și apoi pătrunjel. Se modelează biluțe care se pun în supă și se fierb. Se ser­vește ciorba cu pătrunjel tocat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*