Ciorbă de miel ardelenească

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 16 porții
•1,3 kg carne de miel
•500 g ceapă
•200 g morcovi
•100 g rădăcină de țelină
•100 g orez
•250 ml smântână
•4 gălbenușuri
•1 legătură tarhon
•75 ml oțet
•1 legătură mărar
•1 legătură pătrunjel
•1 legătură ceapă verde
•100 g untură
•50 g făină •sare

Preparare
1. Se spală, se șterge și se porționează carnea de miel. Se curăță și se toacă ceapa. Morcovii și rădăcina de țelină se curăță și se taie mărunt; se călesc apoi în untura încinsă, împreună cu ceapa.
2. Se pune o oală la foc cu apă și sare; apoi se adaugă ceapa, morcovii și țelina călite în prealabil. Când sunt aproape fierte se adaugă carnea de miel porționată; se lasă să fiarbă.
3. Separat, în alt vas, se fierbe orezul în apă. După ce a fiert carnea, se adaugă orezul în oala mare și se mai lasă să fiarbă 5 min. împreună. Se ia apoi oala de pe foc.
4. Smântâna, gălbenușurile de ou și făina se amestecă într-un vas, se bat bine cu telul și se subțiază puțin cu zeamă din oală, după care se toarnă totul în ciorbă.
5. Se curăță și se toacă mărarul, pătrunjelul și ceapa verde. Tarhonul se spală și se curăță; apoi se opărește și se taie mărunt; se adaugă la ciorbă, împreună cu oțetul. Se potrivește de sare după gust. Se servește ciorba presărată cu verdeață proaspătă, tocată.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*