Ciorbă de fasole

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 linguri unt • 1 ceapă • 2 căţei de usturoi curăţaţi • 1 linguriţă chimen măcinat
• 2 conserve boabe de fasole roşie • 1 conservă roşii decojite • 200 g afumătură
• 1 ceaşcă pulpă de dovleac pasată • 2 linguri oţet de vin alb • sare • piper
• 1 lingură seminţe de dovleac prăjite • oregano

Se taie bucăţele afumătura. Ceapa se toacă. Se încinge untul şi se căleşte ceapa. Se adaugă usturoiul şi chimenul. Se adaugă după 1 min. fa­so­lea, roşiile decojite şi afumătura. Se stinge cu 2 ceşti de apă şi se acoperă cu un capac. Se fierbe cca 25 min.
Se adaugă în supă dovleacul pasat, sare şi piper. Se presară seminţe de dovleac, apoi se toarnă oţet şi se condimentează cu oregano, după gust. Eventual se serveşte cu smântână.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*