Ciorbă de fasole mexicană

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 35 min.
• 2 linguri ulei • 1 ceapă tocată
• 4 căței de usturoi • 2 morcovi
• 2 ardei grași roșii • 250 g ciuperci champignon
• 1 linguriță oregano uscat
• ½ linguriță chili măcinat
• 2 linguri bulion • 1 l supă de pui
• 2 conserve boabe de fasole roșie
• sare, piper

Se încinge uleiul într-o oală și se călește ceapa cca 5 min. Se adaugă usturoiul tăiat felii și se prăjesc împreună cca 1 min. Se curăță morcovii și ciupercile champignon. Se curăță ardeii grași de cotoare, semințe și pielițe. Se taie felii morcovii și ardeiul gras se taie fâșii. Se așază într-o cratiță împreună cu ciupercile; se presară oregano și chili. Se prăjesc puțin și apoi se adaugă bulionul; se mai prăjesc puțin împreună.
Se toarnă supa și boabele de fasole (care au fost în prealabil scurse de zeamă). Se acoperă vasul cu un capac și se fierb înăbușit la foc moale cca 15 min. Se sărează și se piperează supa după gust și se servește fierbinte, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*