Cioco-sărutări

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

50 bucăți / Prep.: 1 oră și 45 min.
• 210 g făină integrală • 15 g cacao
• 100 g zahăr pudră • 100 g nuci măcinate
• 150 g unt • 2 gălbenușuri
• unt pentru uns formele
Cremă: • 150 g unt moale
• 150 g zahăr pudră • câteva picături de esență de rom
• 200 g ciocolată amăruie
• perle decorative din zahăr

Se amestecă într-un castron făina cu zahăr și cacao. Se înglobează nucile, apoi se adaugă fulgi de unt și gălbenușuri. Se frământă aluatul și se înfășoară în folie transparentă. Se dă la frigider 1 oră.
Se ung formele cu unt. Se taie bucăți egale de aluat și se modelează sub formă de biluțe; se așază fiecare într-o formă și se repartizează astfel încât să formeze un coșuleț. Se încinge cuptorul la 180 ºC și se coc blaturile cca 12–15 min. Se răstoarnă imediat din forme.
Se prepară crema: se topesc la bain-marie 130 g ciocolată și se lasă să se răcorească puțin. Între timp, într-un castron se bate untul cu zahăr, înglobând esența de rom și câte puțină ciocolată. Crema se lasă la frigider cca 30 min.
Se umplu coșulețele cu cremă și se dau la frigider. Se topește restul de ciocolată și se toarnă peste prăjituri; se presară perle de zahăr și se dau din nou prăjiturile la frigider.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*