Ciocănele de pui pané

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
Pentru dressing
• 100 ml smântână • 100 g ma­­ioneză • 1 praf desare • piper alb măcinat • 1 linguriță suc de lămâie • 1 linguriță zahăr tos
Pentru ciocănele
• 8 ciocănele de pui fără piele
• 80 g făină • 1 praf de sare
• piper alb măcinat • 2 ouă
• 2 lingurițe bere sau lapte
• 160 g pesmet fin • ulei
• 1 linguriță de parmezan ras

 
Pentru dressing, se amestecă smântâna cu maioneză, sare, piper, suc de lămâie și zahăr. Se dă la frigider.
Se spală ciocănelele, se șterg, se sărează și se piperează. Se tăvălesc mai întâi prin
făină, apoi prin ouăle bătute cu bere sau lapte și în final prin pesmet.
Se încinge uleiul și se fritează ciocănelele timp de cca 12 min. pe toate părțile. Se încinge cuptorul la 150 ºC. Ciocănelele
fritate se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se mai coc și la cuptor cam 15 min. Se servesc cu dressing și cu cru­dități.
Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*