Ciabatta al forno

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 30 min.
Pesto: • frunzele de la 1 legătură de busuioc
• 1 cățel de usturoi • 80 g semințe de pin
• 40 g cașcaval ras • 80 ml ulei de măsline
• sare, piper
În plus:
• 4 ciabatta mici • 5 roșii
• 200 g mozzarella

Se pasează cu mixerul frunzele de busuioc împreună cu usturoiul decojit, semințele de pin și cașca-valul. Se înglobează uleiul, turnând în fir subțire; se sărează apoi și se piperează după gust.
Fiecare bucată de ciabatta se crestează transversal în mai multe locuri. Se spală roșiile și se taie felii subțiri. Se taie semiluni de mozzarella. În fiecare crestătură de ciabatta se așază alternativ câte o felie de roșie și o bucată de mozzarella.
Se stropește cu pesto, la nevoie și cu puțin ulei.
Chiflele ciabatta umplute se înfășoară în folie de aluminiu și se coc 12 min. în cuptorul încins la 190 °C.
În final se înfășoară în folie de aluminiu și se mai coc cca 5 min., până ce devin crocante.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*