Choux à la crème

Credit foto: Andrea Skjold/2012/shutterstock.com
Credit foto: Andrea Skjold/2012/shutterstock.com

Ingr. pt. 8 porții
•500 ml frișcă lichidă •150 g amidon
•2 plicuri zahăr vanilat •100 g unt
•7 ouă •100 ml apă •600 ml lapte
•1 praf sare •80 g zahăr pudră
•1/2 linguriță esență de rom

Se încinge cuptorul la 220 ºC. Se prepară aluatul pentru gogoșele: într-o crăticioară se pune la fiert apa cu 100 ml lapte, unt, 20 g zahăr și sare. După ce dă în clocot se ia de pe foc și se adaugă 120 g amidon, amestecând fără încetare cu lingura de lemn. Se amestecă până ce aluatul arată ca o bilă elastică. Se încălzește din ou puțin la foc moale, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcorească. Se adaugă pe rând 4 ouă, amestecând după fiecare. Cu ajutorul a 2 linguri se scot porții din acest aluat și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc gogoșelele 10 min., fără să deschidem deloc în acest timp ușa cuptorului.
Se prepară crema: într-o crăticioară se amestecă restul de amidon cu zahărul rămas și 1 plic zahăr vanilat; se încorporează ouăle rămase. Apoi se adaugă laptele rece, amestecând continuu. Se dă în clocot compoziția, la foc moale, amestecând continuu. Apoi se  ia imediat de pe foc. Se taie gogoșelele și se umplu cu cremă. Se lasă să se răcească.
Se bate frișca împreună cu zahărul vanilat rămas și cu esență de rom. Se deschid din nou gogoșelele reci și se șprițează înăuntru câte o rozetă mare de frișcă. Se pudrează cu zahăr.
Per porție: 320 calorii
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*