Chifteluțe la cuptor cu roșii și cartofi

Credi tfoto: Mi.Ti/2012/shutterstock.com
Credi tfoto: Mi.Ti/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 6 porții
• 1 ceapă • 600 g carne tocată
• 4 ouă • 50 g pesmet
• sare, piper • 2 linguri ulei
• 500 g cartofi mici fierți în coajă
• 100 g roșii cherry
• 1 legătură ceapă verde
• 200 g smântână dulce
• 150 ml smântână fermentată
• boia • 100 g cașcaval ras

1 Se toacă ceapa și se frământă cu carne, 1 ou și pesmet; se sărează și se piperează. Se modelează din această compoziție 24 de biluțe. Se încinge uleiul și se prăjesc de jur-împrejur cca 6 min.
2 Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se decojesc cartofii, se taie jumătăți și se așază împreună cu chifteluțele într-o formă adâncă de sufleu, bine unsă. Se adaugă roșiile cherry.
3 Ceapa verde se taie rondele. Se amestecă cele două sortimente de smântână cu 3 ouă și ceapă verde; se condimentează cu sare, piper și boia și se repartizează peste sufleu. Se presară cașcaval și se coc la cuptor cca 35 min. Se servește cu salată verde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*