Chifteluțe de vițel cu bob

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 ceapă • 3 căței de usturoi
• 600 g carne tocată de vită
• 2 lingurițe boia • 1 linguriță maghiran • 1 linguriță chimen măcinat • ½ linguriță piper măcinat • 2 lingurițe sare
Salată:
• 300 g bob (proaspăt sau congelat) • 2 dovlecei mici
• 3 linguri ulei de măsline
• 1 ardei iute curățat de se­mințe și tocat • 2 căței de us­turoi • 100 g boabe de porumb din conservă • sare, piper
• 1 lingură oțet de vin alb

Se curăță ceapa și usturoiul. Ceapa se toacă, iar usturoiul se pisează și se așază într-un caston, cu carnea. Se adaugă apoi restul de ingrediente și se amestecă bine. Se împarte compoziția în 12 și se formează biluțe, apoi se aplatizează și se așază pe grătarul încins; se frig pe ambele fețe 7 min.
Se pune bobul în apă cloco­tită și se fierbe cca 4 min. Se scurge. Se taie rondele dovleceii. Se încing într-o tigaie 2 linguri de ulei și se prăjesc ardeiul iute tocat și feliile de usturoi. Se adaugă apoi feliile de dovlecei și se prăjesc împreună 3 min. În final se adaugă bobul și porumbul, sare și piper și se prăjesc împreună cca 6 min.
Amestecul de legume se ia de pe foc și se asezonează cu o vinegretă din restul de ulei și oțet. Se servește salata alături de chifteluțe.
Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*