Chifteluțe de varză

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 14 bucăți
• 400 g varză • 200–250 g făină • 1 ou
• 100 ml lapte • chimen
• sare, piper • ceapă verde
• ulei pentru prăjit

Se toacă varza, se așază într‑un castron, se sărează și se lasă să stea 5 min.
Se adaugă laptele, oul bătut, chimenul, piperul și ceapă tocată.
Se presară făină și se amestecă până când se obține un aluat omogen, care nu se mai lipește.
Se împarte aluatul în porții și se modelează bile mari cât o minge de tenis; se modelează chifteluțe și se prăjesc în ulei la foc moderat.
Pentru o variantă hipocalorică, chifteluțele se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc la cuptor.
Preparare: 80 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*