Chifteluțe de pui

Credit foto: dolphy_tv/Fotolia.com
Credit foto: dolphy_tv/Fotolia.com
Credit foto: dolphy_tv/Fotolia.com

Ingrediente pt. 10 porții
Chifteluțe:
• 700 g piept de pui tocat
• 2 căței de usturoi tocați
• 1 linguriță ghimbir ras • 1 cană busuioc tocat
• 3 cepe verzi tocate • 1 lingură ienibahar pisat
• 1 cană mălai • 60 ml ulei
Sos dulce-iute:
• 250 ml suc de ananas • 250 ml ketchup
• 2 linguri zahăr brun • 60 ml oțet de orez

1  Se amestecă într-un bol toate ingredientele pentru chifteluțe (în afară de mălai și ulei). Se modelează biluțe, se tăvălesc prin mălai și se prăjesc în ulei încins.
2  Se amestecă toate ingredentele pentru sos, se dau în clocot, se reduce focul și se mai lasă să fiarbă la foc mic cca 3 min. amestecând. Se ia de pe foc. Chifteluțele se servesc calde, stropite cu sos.

Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*