Chifteluțe de pește

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 25 min.
• 600 g file de cod fără piele
• 1 linguri ulei de susan
• 1 lingură oțet de umeboshi sau aceto balsamico
• 1 cățel de usturoi pisat
• 1 linguriță ghimbir ras
• 4 linguri rondele de ceapă verde
• 2 linguri semințe de susan
• 2 ouă mari
• ulei pentru prăjit

Se toacă peștele și se ames­tecă într-un caston cu ulei, oțet, usturoi, ghimbir, ceapă verde, susan și ouă bătute.
Se modelează din această compoziție 23 de bulete și se prăjesc în ulei nu foarte încins, 4-6 min. pe fiecare parte.
Se scot buletele din ulei și se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie.
Se servesc fierbinți, cu salată verde sau piure de cartofi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*