Chifteluțe de morcovi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 30 min.
• 500 g cartofi • 150 g morcovi • 1 ou
• 150 g cârnăciori • 2–3 căței de usturoi
• 100 g făină • 100 ml lapte • 1 lingură maghiran
• 1 linguriță chimen
• 1 praf piper măcinat • sare
• ulei pentru prăjit

Se decojesc cartofii, se spală și se șterg; se rad pe răzătoarea mare. Se decojesc morcovii, se spală și se rad pe răzătoarea mică.
Se lasă să se scurgă cartofii și se păstrează zeama cu amidon scursă. Se storc morcovii. Se taie bucățele cârnăciorii.
Se curăță și se toacă usturoiul. Se amestecă într-un castron amidonul dizolvat cu morcovi rași, ou bătut, cârnăciori, făină și lapte, împreună cu cartofii.
Se sărează și se condimentează cu usturoi, maghiran, chimen și piper.
Se încinge uleiul și se pune câte un polonic de aluat; se aplatizează și se prăjesc pe ambele fețe, astfel încât să devină rumen-aurii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*