Chifteluțe de dovlecei

Credit foto:Burda Cehia
Credit foto:Burda Cehia
Credit foto:Burda Cehia

4 porții / Preparare: 35 min.
• 400 g dovlecei rași
• 50 g iaurt gras • 50 ml lapte • 1 ou
• 1 linguriță oregano uscat
• sare, piper • frunze de mentă
• 100 g făină
• ulei pentru prăjit
• 200 g bacon afumat

Se storc dovleceii și se amestecă împreună cu iaurt, lapte și ou bătut.
Se adaugă sare, piper și oregano. Se înglobează frunzele de mentă și câte o lingură de făină, până ce ia naștere un aluat gros.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă câte un polonic de aluat; se nivelează și se prăjesc chifteluțele 4-5 min., pe ambele fețe.
Se taie baconul fâșii; se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la cuptorul încins la 190 °C.
Se servește cu chifteluțele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*