Chifteluțe de dovlecei cu somon afumat

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

20 bucăți / Preparare: 30 min.
Chifteluțe de dovlecei:
• 300 g dovlecei rași
• 200 g iaurt
• 2 ouă • sare, piper
• 2 linguri mentă tocată
• cca 100 g făină
• ulei pentru prăjit
Topping: • 200 g somon afumat
• câteva linguri de iaurt
sau smântână

Se scurg dovleceii și se așază într-un castron mai mare; se adaugă iaurt și ouă bătute și se amestecă.
Se condimentează cu sare, piper și mentă tocată. La final se presară treptat câte puțină făină și se amestecă până ce se obține un aluat gros și fluid.
Într-o tigaie mare de teflon, se încinge uleiul și se așază cu polonicul porții de aluat; se nivelează și se prăjesc chifteluțele pe ambele fețe, cca 4-5 min.
Se tamponează chifteluțele cu prosoape de hârtie, care vor absorbi excesul de grăsime. Se servesc cu somon afumat și iaurt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*