Chifteluțe de dovleac

Credit foto: Peredniankina/202/shutterstock.com
Credit foto: Peredniankina/202/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 400 g cartofi roșii
• 400 g pulpă de dovleac
• 1 ou • 150 g făină
• 20 g amidon •sare, piper • nucșoară
• 75 g semințe de dovleac
• 2 linguri unt 
• 2 linguri ulei

1 Se decojesc cartofii, se spală 
și se rad; la fel, pulpa de dovleac. Ambele se amestecă împreună cu oul, făină și amidon; se condimentează cu sare, piper și nucșoară.

2 Se prăjesc semințele de dovleac într-o tigaie de teflon, fără adaos de grăsime. Se scot din tigaie 
și se lasă să se răcească.

3 Într-o tigaie se încing uleiul și untul; se prăjesc cca 8 chifteluțe din compoziția de legume. Se așază în tigaie câte o lingură din compoziție și se aplatizează cu dosul lingurii și se prăjesc pe fiecare parte până ce se rumenesc. Se toacă semințele de dovleac. 
Se așază chifteluțele pe farfurii 
și se presară semințe de dovleac. Se ornează cu mărar proaspăt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*