Chifteluțe de curcan marinate

Credit foto: marco-mayer/2012/shutterstock.com
Credit foto: marco-mayer/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 ceapă • 1 cățel de usturoi
• 500 g carne de curcan tocată • 50 ml smântână
• 1 lingură ketchup • 1 ou
• 2 linguri pesmet • 2 linguri pătrunjel
• sare, piper
• 3 linguri ulei de măsline
• 2 linguri bulion
• 1 conservă roșii decojite (850 ml)
• 125 g mozzarella

1 Se toacă ceapa și usturoiul. Se prepară chifteluțele: se frământă carnea tocată cu smântână, ketchup, ou, pesmet, pătrunjel, sare și  piper; din această compoziție se modelează 16 chif­teluțe. Se încing 2 linguri ulei de măsline și se prăjesc chifteluțele cca 5 min. de jur împrejur. Se scot și se pun deoparte.
2 Restul de ulei se încinge într-o tigaie și se călesc ceapa și usturoiul cca 5 min. Se adaugă bulionul și roșiile din conservă, cu tot cu zeama lor. Se așază chifteluțele în acest sos și se acoperă vasul; se lasă să fiarbă înăbușit, la foc moale, cca 10 min. Se sărează și se piperează. Se lasă să se topească în sos felii de mozzarella; se presară busuioc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*