Chifteluțe de cod

Credit foto: Burdad Cehia
Credit foto: Burdad Cehia
Credit foto: Burdad Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 ceapă tocată
• 250 g cod • 200 g cartofi
• 100 ml vin de Porto
• 1 lingură pătrunjel
• sare, piper • nucșoară
• 4 ouă • ulei pentru prăjit

1 Se fierbe codul într-o cantitate mică de apă și se rupe carnea bucăți.
Se fierb cartofii în coajă și se lasă să se răcorească puțin, apoi se decojesc și se zdrobesc cu furculița.
Se amestecă împreună cu peș­tele. Se adaugă ceapă și pătrunjel tocate, precum și vinul.
Se amestecă și se condimentează cu sare, piper și nuc­șoară. Se înglobează ouăle și se frământă bine.
2 Se modelează chifteluțe și se prăjesc în ulei încins, până se rumenesc. Se servesc cu felii de lămâie.

Preparare: 75 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*