Chifteluțe de cartofi

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 8 cartofi • sare • piper
• 1 praf chimen măcinat
• maghiran • ½ lingură ulei de măsline
• 250 g şuncă de curcan • 2 cepe verzi
• 1 căţel de usturoi • 1 ardei iute • 30 g tofu ras

1 Se dau cartofii cruzi pe răzătoarea mare şi se amestecă împreună cu sare, piper, chimen şi maghiran. Se unge o tigaie de teflon cu ulei şi se încinge.
2 Se ia câte o lingură de compoziţie de cartofi şi se formează chifteluţe. Se prăjesc în tigaie cca 10 min. pe fiecare parte, până se rumenesc. Se taie şunca fâşii şi se rade tofu. Se toacă usturoiul, ceapa şi ardeiul iute. Se amestecă.
3 Se prăjesc legumele în res-tul de ulei, se adaugă şunca şi se încălzesc. Amestecul se repartizează peste chifteluţele de cartofi şi se presară tofu ras.

Preparare: 40 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*