Chifteluțe cu ton

Credit foto: Alla-Bondaruk/Fotolia.com
Credit foto: Alla-Bondaruk/Fotolia.com
Credit foto: Alla-Bondaruk/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 3 felii pâine • 2 linguri ulei de măsline • 1 ceapă tocată
• câteva frunze de spanac proaspăt  • 3 căței de usturoi tocați
• 150 g ton din conservă, mărunțit
• 6 ciuperci, curățate și tocate
• 1 dovlecel curățat și tocat
• 1 fir țelină verde tocat • 2 ouă • 1 lingură mărar tocat
• 1/4 linguriță busuioc uscat
• 1/4 linguriță oregano

1  Se înmoaie pâinea în apă și se stoarce. Se încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie antiadezivă, la foc mijlociu: se călesc ceapa, spanacul și usturoiul 5 min. Se lasă să se răcorească, apoi se amestecă într-un castron cu tonul, ciupercile, dovlecelul, țelina, ouăle, mărarul, sarea, piperul, busuiocul și oregano.
2 Se formează 24 chifteluțe, care se prăjesc în ulei de măsline, 2-3 min. pe fiecare parte.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*