Chifteluțe cu spanac

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g spanac congelat 
• 50 g unt • 1 ceapă
• 2 ouă
• 140 g făină • 120 ml lapte
• 1 legătură ceapă verde 
• sare, piper • pesmet • ulei

Se lasă să se decongeleze spanacul și se călește în puțin unt. Se scurge de excesul de apă și se lasă să se răcească; se pasează.
Se curăță ceapa și se toacă; se călește în puțin unt. Restul de unt se topește și se înglobează 60 g făină; se călește a­dăugând treptat laptele.
Sosul Béchamel obținut se amestecă până se îngroașă. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească, amestecând frecvent.
Se înglobează apoi spanacul pasat, un ou bătut și ceapă tocată; se ase­zonează cu ceapă verde to­cată, sare și piper.
Din compoziția obținută se modelează chifteluțe care se tăvălesc mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut și în cele din urmă prin pesmet.
Se încinge uleiul și se prăjesc chifteluțele la foc mijlociu timp de 3-4 min. pe ambele fețe.
Se servesc acompaniate de crudități.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*