Chifteluțe cu sos de brânză

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 40 min.
• 400 g carne de porc tocată
• 1 ou • sare, piper
• 1 cățel de usturoi
• 2 lingurițe oregano uscat
• 2 linguri făină • ulei pentru prăjit
• 1 ceapă • 1 linguriță unt topit
• 200 g brânză de vaci • 2 linguri parmezan ras
• 100 ml supă de carne
• 1 linguriță suc de lămâie
• 400 g tagliatelle refrigerate
• piper roșu măcinat • pătrunjel tocat

Carnea se amestecă împreună cu oul, sarea, piperul, usturoiul pisat și oregano. Se frământă până ce se obține o compoziție omogenă și, cu mâinile umede, se modelează apoi din acest amestec chifteluțe. Se tăvălesc prin făină și se prăjesc la foc moderat într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc (cca 10 min).
Se toacă ceapa și se călește în tigaie. Se adaugă parmezanul și brânza de vaci, apoi supa și sucul de lămâie; se adaugă în tigaie și se fierbe la foc moale
cca 2 min. Se sărează și se piperează sosul și se așază înăuntru chifteluțele; se încălzesc cca 3-4 min.
Pastele se fierb în apă cu sare, conform indica­țiilor de pe ambalaj. Se așază pe farfurii chiftelu­țele în sos și se presară piper roșu, pătrunjel și oregano. Se
servesc alături tăițeii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*