Chifteluțe cu glazură de portocale

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții/ Preparare: 45 min. Marinat: 1 oră
• 1250 g piept de pui • 150 g carne de porc tocată
• 2 lingurițe amidon • 1 ou • sare, piper
• praf de chili • 1 cățel de usturoi
• ulei pentru prăjit
Glazură: • 3 cm rădăcină de ghimbir
• usturoi uscat • 2–3 lingurițe zahăr brun
• sucul de la 3 portocale • 4 linguri sos
de soia • 1 lingură sos de chili • puțină apă rece
• ½ linguriță amidon

Se trece pieptul de pui prin mașina de tocat. Se așază carnea într-un castron și se amestecă împreună cu carnea de porc tocată; se presară amidon, apoi se adaugă oul, sare, chili, usturoi pisat și piper. Se lasă să se marineze ca 1 oră. Se modelează biluțe din amestecul de carne și se prăjesc în ulei încins cca 14 min.
Se decojește ghimbirul și se taie felii; se presară usturoi și zahăr. Se stropește cu suc de portocale și se lasă să clocotească la foc mijlociu cca 5 min. Se adaugă apoi ambele sosuri și se încălzește amestecul. Se dizolvă amidonul în puțină apă rece, se înglobează în sos și se pune totul la fiert. Se stropesc chifteluțele cu glazura preparată.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*