Cheesecake raw

Credit foto: Ioana Apa
Credit foto: Ioana Apa
Credit foto: Ioana Apa

Ioana Apa, pasionată de bucătărie raw-vegan, pregătește o minunată prăjitură, convenabilă și pentru zilele de post

 

Credit foto: Ioana Apa
Credit foto: Ioana Apa

Ingrediente pentru 2 porții (generoase și consistente!)
Blat:

• 100 g migdale crude • 100 g curmale proaspete fără sâmburi
• 1 lingură sirop de agave • un praf de sare
Cremă:
• 250 g caju crud hidratat peste noapte • sucul de la 2 lămâi
• seminţele de la 1 baton de vanilie • 50 g unt (ulei) de cocos • 50 g sirop de agave
• o cană plină cu căpşuni
Ornat:
• căpșuni proaspete tăiate felii

1 Se prepară blatul: se mă­­runțesc bine de tot cu ajutorul robotului migdalele crude, împreună cu sarea și curma­lele fără sâmburi.
La final se adaugă siropul de agave, se omogenizează și se obține astfel o pastă care se poate întinde cu ușurință într-o formă mică de tort, cu fund detașabil.
2 Se prepară crema: se adaugă separat în robot cajuul hidratat, împreună cu zeama de lămâie și batonul de vanilie și se mixează până ce compo­ziț­ia devine fină și cremoasă. Se adaugă siropul de agave omogenizat împreună cu untul de cocos și se mixează în continuare până la încorporare.
3 Se asamblează: se așază pe blat 2/3 din cantitatea de cremă. Peste crema rămasă în robot se adaugă căpşunile proaspete și se mixează 1-2 minute pentru a le încorpora. Compoziţia astfel obținută
se adaugă peste stratul de cremă de culoare albă. Se dă prăjitura imediat la congelator pentru cca 30 min., după care se ornează cu felii de căpșuni proaspăt tăiate și se servește cu poftă și plăcere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*