Cheesecake cu căpșuni

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 12 felii
• 125 g unt
•  50 g migdale măcinate
•  150 g biscuiți cu unt
•  7 foi gelatină
•  750 g căpșuni
•  125 g zahăr pudră
•  500 g brânză de vaci
• sucul și coaja rasă de la o lămâie
•  300 g frișcă
•  2 plicuri zahăr vanilinat

Se topește untul. Se zdrobesc biscuiții; se amestecă împreună cu untul și migdalele. Compoziția se  așază într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se dă la frigider cca 60 min.
Se înmoaie gelatina în apă rece. Se curăță căpșunile; se pun deoparte câteva pentru or­nat, iar restul se pasea­ză cu zahăr pudră. Se amestecă brânza de vaci cu suc și coajă de lămâie.
Se dizolvă gelatina la foc moale și se ames­te­că împreună cu 2 linguri cremă de brânză și căpșuni. Se înglobează în restul de cremă. Când aceasta începe să se întă­rească, se încorpo-rează frișca bătută în prealabil cu 1 plic zahăr vanilinat, precum și căp­șunile tăiate cuburi. Se întinde crema pe blat și se dă prăjitura la frigider timp de cca 4 ore. Se servește rece, decorată cu căpșuni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*