Cheesecake cu caise

Credit foto: ElenaGaak/2012/shutterstock.com
Credit foto: ElenaGaak/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 6 porții
• 4 foi gelatină • 1 baton de vanilie
• 200 g brânză de vaci
• 120 g zahăr pudră
• 1 linguriță coajă de lămâie rasă
• 250 ml frișcă • 500 g caise
• 70 ml lichior de caise • 60 g unt
• 6 lingurițe zahăr brun

1 Se înmoaie gelatina în apă rece. Se crestează batonul de vanilie și se scoate miezul;  se amestecă împreună cu brânza, 40 g zahăr pudră și coajă de lămâie. Se dizolvă gelatina la foc moale și se adaugă 2 linguri din cremă. Se amestecă și se înglobează apoi în restul de cremă. Se înglobează frișca bătută cu 30 g zahăr pudră. Se așază într-o tavă adâncă dreptunghiulară și se dă la frigider 4 ore.
2 Se încinge cuptorul la 220 ºC. Se golesc caisele se sâmburi și pulpa se taie felii; se amestecă împreună cu 30 g zahăr pudră și lichior și se lasă să se marineze cca 30 min. Se așază într-o formă de tort unsă și se presară peste ele 20 g zahăr pudră. Se repartizează deasupra fulgi de unt și se dau la cuptor 12 min.
3 Se presară zahăr brun peste cheese-cake și se flambează cu arzătorul sau se gratinează pe grătarul din cuptor. Se taie felii și se servește cu caise.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*