Cheesecake cu afine

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingr. pt. 8 bucăți
• 225 g biscuiți cu cacao zdrobiți • 115 g unt moale
• 3 gălbenușuri • coaja rasă de la 1 1/2 lămâie
• 2 linguri suc de lămâie • 60 g zahăr fin
• 500 g brânză de vaci • 1 lingură griș
• 220 g afine • 2 linguri gem de afine

Într-un castron se frământă biscuiții sfărâmați  cu unt, astfel încât să ia naștere un aluat sfărâ­mi­cios. Se ung fundul și marginile unei forme de tartă  (Ø 20 cm) și se tape­tează fundul cu hârtie de copt. Se presară firimituri de aluat și se încrustează apăsând cu mâinile.
Se bat gălbenușurile cu zahăr, adăugând coajă de lămâie. Se adaugă suc de lămâie și brânză de vaci, iar în final se încorporează grișul. Se așază o parte din această cremă subțire pe fundul formei.
Se încinge cuptorul la 170 ºC. Afinele proaspete se amestecă împreună cu gemul de afine; se așază peste stratul de cremă și se acoperă cu restul de cremă. Se nivelează și se coace prăjitura în cuptorul pregătit, cca 35 min.
Se lasă să se răcească tarta; apoi se desprinde marginea formei și se taie felii.

Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*