Cheeseburger de casă

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 chiflă veche de-o zi • 100 ml lapte • 500 g carne de pui tocată • 4 felii bacon
• sare, piper •1 ceapă • 40 ml apă rece • 1 ou • 80 g cașcaval ras
• 1-2 lingurițe oregano
•1 cățel de usturoi

Se taie pâinea cuburi și se în­moaie în lapte; se amestecă îm­preună cu carnea tocată. Se taie mărunt baconul și ceapa și se adaugă la compoziția de carne; se amestecă. Se adaugă apă și se amestecă folosind mixerul. Se încorporează în final oul bătut, jumătate din cantitatea de cașcaval, mirodenii și us­turoiul zdrobit; se amestecă și se lasă la frigider cca 30 min.
Se modelează chifteluțe din compoziția de carne și se așază pe tava unsă; se dau la cuptorul încins în prealabil la 180 ºC și se coc 40 min. Cu cca 5 min. înainte de a fi gata, se presară restul de cașcaval. Se lasă să se răcească chifteluțele, apoi se servesc cu pâine.
Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*