Chec sărat cu dovlecei și telemea

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 1 oră
• 150 g dovlecei • 100 ml
+ 2 linguri ulei de măsline
• 3 ouă • 100 ml lapte • 200 g făină
• 1 lingură praf de copt • 50 g parmezan ras
• 50 g cașcaval moale ras • 100 g telemea
• 1 lingură mentă tocată • piper
• 40 g semințe de pin

Se rad dovleceii, se storc și se amestecă împreună cu 2 linguri ulei de măsline.    Se adaugă ouăle, 100 ml ulei și laptele. Se presară făina amestecată cu praf de copt. În final, se înglobează cașcavalul ras, telemeaua tăiată bucăți, menta și piperul. Apoi se presară ¾ din cantitatea de semințe de pin și  se amestecă bine.
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se ung 4 forme mici și se repartizează înăuntru aluatul; se presară restul de semințe de pin.
Se coace în cuptorul pre­gătit, cca 40 min.
Se lasă să se răcească și abia apoi se taie felii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*