Chec marmorat

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

10 felii / Prep.: 1 oră și 20 min.
• 160 g unt • 200 g zahăr • 4 ouă
• 500 g brânză de vaci
• 1 praf de sare • 250 g făină
• 1 linguriță praf de copt
• unt și făină pentru tapetat forma
• 20 g praf de cacao
Sos de caramel:
• 125 g zahăr
• 125 ml frișcă

Se încinge cuptorul la 175 °C.   Se pune deoparte o lingură de zahăr. Restul se dă în fiert cu untul moale și sare. Se adaugă treptat gălbenușurile, bătând în continuare până se omogenizează. Apoi se înglobează brânza de vaci, urmată de făina amestecată cu praf de copt. În cele din urmă se înglobează cu grijă albușul bătut spumă.
Se unge forma cu unt și se tapetează cu făină. Se toarnă 2/3 din cantitatea de aluat și se nivelează. În restul de aluat se încorporează cacao și se pune peste aluatul
alb. Se trece cu furculița printre straturi, pentru a obține un aspect marmorat. Se coace  55-60 min., la cuptor.
Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă să se odihnească puțin și se răstoarnă din formă. Se lasă să se răcească pe un grătar pentru prăjituri.
Între timp, se prepară sosul de caramel: se încălzește zahărul până se dizolvă și începe să se caramelizeze. Se toarnă apoi frișca și se amestecă până ce ia naștere o compoziție omogenă. Se toarnă acest sos peste chec.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*