Chec de castane

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

8 bucăți / Preparare: 55 min.
• 250 g făină de castane • 500-700 ml apă
• 75 g stafide • 50 g semințe de pin
• 1 linguriță ulei de măsline
• 2 fire de rozmarin

Se cerne făina într-un castron și se adaugă treptat apă, până ce se obține un aluat moale, dar nu fluid.
Se adaugă stafide și semințe de pin și se amestecă bine.
Se unge cu ulei o formă de tort; se toarnă înăuntru aluatul, lăsând de jur-împrejur o margine liberă de 1 cm.
Se presară ace de rozmarin.
Se încinge cuptorul la 200 ºC și se coace prăjitura – este gata când începe să crească.
Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*