Chec cu nuci și fructe uscate

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 10 felii
• 130 g unt moale
• 100 g zahăr
• 2 linguri de miere
• 2 ouă • 225 g făină
• 1 plic de praf de copt
• 1 praf de scorțișoară măcinată
• 100 g fructe uscate (caise, curmale, smochine) • 60 g nuci
• 1 banană

Într-un caston se așază untul tăiat cuburi, zahăr, miere și ouă și se amestecă.  Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și scor-țișoara măcinată, urmate de fructele uscate tăiate cuburi, jumătate din cantitatea de nuci, tocate și banana deco­jită și tăiată cuburi. Se omogenizează cu grijă.
Se tapetează forma de chec cu hârtie de copt și se așază compoziția; se încrustează restul de nuci și se coc în cuptorul încins la 160 °C cca 1 oră. Se lasă să se răcească în formă, apoi se răstoarnă și se lasă să răcească pe un grătar.

Preparare: 70 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*