Chec cu banane

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB10 porții / Preparare: 15 min.
La foc: 50 min.
• 4 ouă • 200 g făină • 200 g zahăr • 200 g unt • 1 plic praf de copt
• 100 g banane pasate • ½ linguriță scorțișoară • ½ linguriță cuișoare măcinate
• ¼ linguriță pudră de ghimbir • 2 linguri miere fluidă • 50 g ciocolată neagră 70% • 2 linguri cacao
• 1 vârf de cuțit de sare

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se topește untul și se lasă să se răcească. Se amestecă apoi împreună cu zahărul. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt, apoi ouăle bătute. Se amestecă până ce se obține o pastă omogenă.
Se așază într-un castron o treime din această pastă. Se adaugă ciocolata topită, pudră de cacao și sare.
În cele două treimi de pastă rămase se adaugă piureul de banane, mierea și mirodeniile.
Se unge o formă de chec și se tapetează cu făină. Se așază câte un strat de compoziție de ciocolată, alternând cu câte unul de compoziție de banane. Se dă la cuptor și se coace checul timp de 45-50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*