Chec alb cu vișine

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 felii
Aluat
•200 g vișine din compot
•100 g ciocolată albă •4 ouă
•125 g zahăr •150 g unt moale
•175 g făină •1 linguriță praf de copt
•75 g migdale tocate
Decor
•100 g zahăr pudră •2 lămâi
•1 linguriță drajeuri multicolore
• jeleuri colorate

Preparare
Cuptorul se încinge la 180° C. Se lasă să se scurgă compotul de vișine și se topește ciocolata. Ouăle se bat cu zahăr și se înglo­bează untul, urmat de făi­nă, praf de copt, cioco­la­tă, migdale și vișine. Se așază aluatul într-o formă de chec și se coace 60 min.  Checul se răstoarnă pe un grătar și se lasă să se răcorească.
Se amestecă zahărul pu­dră cu sucul de la cele două lămâi, pentru a lua naș­tere o glazură omo­genă. Se unge checul cu această cremă. Cât timp glazura este încă umedă, se presară pe ea perle de zahăr și jeleuri decorative. Se lasă să se usuce bine glazura.

Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*