Chec alb cu fructe

Credit foto: teleginatania/Fotolia.com
Credit foto: teleginatania/Fotolia.com
Credit foto: teleginatania/Fotolia.com

Ingr. pt. 6 porții
• 3 ouă
• 150 g zahăr
• 150 g unt
• 160 g făină
• 1/2 plic praf de copt
• extract lichid de vanilie
• scorțișoară
• 200 g fructe de pădure 
asortate congelate

Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort. Se încinge cuptorul la 180°C; fructele se scot din congelator și 
se așază într-un castron.
Separat, se bat ouăle cu zahăr, apoi se adaugă făina amestecată cu praf de copt și untul topit. Se amestecă, se adaugă vanilie și scorțișoară.
Se adaugă fructele (care 
nu s-au decongelat complet) 
și se amestecă delicat, ca să nu se zdrobească. Se toarnă compoziția în forma pregătită și se coace 55 min. în cuptorul încins la 200 °C.
Preparare: 20 minute
Coacere: 55 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*