Cepe umplute cu ficăței

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 250 g ficăţei de pui • 2 linguri ulei
• 50 ml supă de pui
• 3 felii pâine fără coajă
• 2 gălbenuşuri
• 1–2 linguriţe ierburi de Provence
• 8 felii camembert • 8 cepe

Se curăţă ceapa şi se păstrează stratul galben de la exterior. Cepele se fierb în apă clocotită 6–7 min. Se scot din oală, se şterg şi se lasă să se răcească. Se decojeşte stratul galben, se taie căpăcelul şi se scobesc cepele. Se păstrează numai 2 straturi. Se toacă conţinutul a două dintre cepe.
Se căleşte ceapa to­cată. Se adaugă ficăţeii tăiaţi cubuleţe şi se prăjesc la foc iute. Se stinge cu supă şi se fierbe înăbuşit 6 min. Se lasă să se răcească. Se adaugă pâine fărâmiţată, urmată de găl­benuşurile bătute cu sare, pi­per şi ierburi. Se umplu cepele cu acest amestec. Se așază în­tr-o formă de sufleu unsă.
Se acoperă fiecare cu căpăcelul ei şi câte o felie de brânză. Se încinge cuptorul la 190 °C. Se coc 10–15 min.
Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*