Căsuță și inimioare de turtă dulce

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 21 bucăți
• 1 ou • 150 g unt moale • 70 g zahăr
• 1 praf sare • 1 plic zahăr vanilinat
• 2 picături esență de migdale
• 1 praf nucșoară • 300 g făină
• 200 g zahăr pudră• colorant albastru

Se separă ouăle. Untul se bate cu zahăr, sare și zahăr va­­ni­­linat; se adaugă gălbenuș, esență, nucșoa­ră și făină. Aluatul se înfășoară în folie și se dă la rece 60 min.
Se întind 2 foi de aluat; se de­­cupează 40 de inimi. Din res­­­­tul de aluat se taie cu șab­lonul 2 căsuțe, împreună cu fe­res­­tre și obloane de aplicat. Se coc 12-15 min. la 175° C pe tăvi cu hârtie. Se lasă să se răcească.
Se amestecă zahărul pudră cu albuș. Se împarte în două can­­titatea de glazură: cu 1/2 se li­pesc câte 2 inimioare și cele 2 căsuțe, ferestrele și obloa­ne­le. Restul de glazură se îm­par­te din nou în două; 1/2 se co­lo­rează și se decorează totul.
Per bucată: 160 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*