Căsuță de turtă dulce

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 1 căsuță
Aluat de turtă dulce:
• 1,125 g miere • 375 g margarină
• 375 g zahăr • 1,875 g făină
• 3 lingurițe scorțișoară
• 1/2 linguriță cuișoare măcinate
• 3 ouă •2 plicuri praf de copt
Decor:
• 3 albușuri • zahăr pudră
• elemente de decor din zahăr

Se așază într-o crăticioară mierea, margarina și zahărul și se lasă să se topească, amestecând, până ce se dizolvă zahărul. Se toarnă totul într-un castron și se lasă să se răcorească. Se amestecă făina cu mirodenii și praf de copt. Se înglobează ouăle în compoziția de miere. Se adaugă amestecul de făină și se frământă. Se acoperă aluatul și se lasă să stea la temperatura camerei 2 ore.
Se așază aluatul în formele speciale de silicon pentru căsuță și se coc toate părțile timp de cca 12-15 min. la cuptorul încins la 190 ºC. Se prepară o glazură albă din albuș bătut în care se înglobează treptat zahăr până ce capătă consistența dorită. Se asamblează părțile căsuței cu această glazură și se decorează după fantezie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*